Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Tretiranje računa-tijek robe u EU

5.7.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.12.2.7 Tretiranje računa-tijek robe u EU

Vesna Varšava, bacc.oec

Poštovani,

mi smo srednje veliko poduzeće u sustavu PDV-a koje je zaprimilo račun prodavatelja iz Austrije za robu (kamionsku dizalicu) s napomenom na računu”Steuerfreie innergemeinschaftliche Lieferung gemass Art.7 USTG 1996“. Roba nije došla u Hrvatsku nego je isporučena direktno u Poljsku. Nije u planu da mi dizalicu fakturiramo u Poljsku nego krajnjem kupcu u Hrvatskoj. U Poljskoj će se izvršiti ugradnja dizalice kao i još jedna njihova nadogradnja na vozilo krajnjeg kupca. Nakon ugradnje u Poljskoj kompletno nadograđeno vozilo kao i dizalica koja je predmet ovog pitanja dolazi u Hrvatsku ( u našu firmu ). Na tako nadograđenom vozilu naša tvrtka će ugraditi još jedan manji komad, a nakon potpuno dovršenog posla naša tvrtka će krajnjem kupcu (Hrvatskoj tvrtki) fakturirati samo onaj dio nadogradnje (manji komad koji smo ugradili), te dizalicu (bez ugradnje). Pretpostavljamo da će nadograditelj iz Poljske fakturirati uslugu ugradnje krajnjem kupcu.

Naše pitanje je kako tretiramo račun iz Austrije koji glasi na nas po pitanju PDV-a i na kojim pozicijama PDV obrasca. Da li navedeni račun ulazi u PDV-S obrazac i Intrastat.

I kada, s kojim datumom zaprimamo robu, da li s datumom kada smo zaprimili račun ili u trenutku dolaska robe (ugrađene dizalice) iz Poljske u Hrvatsku?

Stjecanje dobara unutar Europske

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: