Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Obračun PDV-a na računu za putne troškove

29.9.2017, , Izvor: Verlag Dashöfer

2017.09.2.1 Obračun PDV-a na računu za putne troškove

Vedran Bradara dipl. oec., ovlašteni revizor

Trgovačko društvo nam je obavljalo parketarske radove i za to nam izdalo fakturu sa prijenosom porezne obveze po članku 75.st.3a, nakon toga nam je izdalo još jednu zasebnu fakturu za putne troškove Zagreb - Split, cestarinu i dnevnice također sa prijenosom porezne obveze po članku 75.st.3a. Je li to trgovačko društvo račun za putne troškove smjelo izdati bez PDV-a, tj. sa prijenosom porezne obveze ili je na to trebalo obračunati PDV 25%?

Na računu za putne troškove kao što je cestarina i dnevnica se ne primjenjuje prijenos porezne obveze. Ako se ugovorom definiralo da kupac plaća dodatne troškove kao što su troškovi putovanja, potrebno je tražiti ispravak računa na kojem će biti iskazan PDV.

Ako se ugovorom nije definiralo da kupac plaća dodatne troškove, odnosno navedena je cijena koja će za kupca biti konačna, drugi račun nije trebao biti poslan a potrebno je ispraviti prvi račun tako da se račun za parketarske usluge uveća za putne troškove i ne navode se stavke putnih troškova. Na takav račun se primjenjuje

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: