Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Kako se tretira premještanje imovine poreznog obveznika iz jedne članice u drugu članicu EU?

27.6.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2019.01.2.4 Kako se tretira premještanje imovine poreznog obveznika iz jedne članice u drugu članicu EU?

Vesna Varšava bacc.oec

Mi smo srednje veliko poduzeće u sustavu PDV-a koje je zaprimilo račun prodavatelja iz Austrije za robu (kamionsku dizalicu) s napomenom na računu ”Steuerfreie innergemeinschaftliche Lieferung gemass Art.7 USTG 1996“. Roba nije došla u Hrvatsku nego je isporučena direktno u Poljsku. Nije u planu da mi dizalicu fakturiramo u Poljsku nego krajnjem kupcu u Hrvatskoj. U Poljskoj će se izvršiti ugradnja dizalice kao i još jedna njihova nadogradnja na vozilo krajnjeg kupca. Nakon ugradnje u Poljskoj kompletno nadograđeno vozilo kao i dizalica koja je predmet ovog pitanja dolazi u Hrvatsku (u našu firmu).

Na tako nadograđenom vozilu naša tvrtka će ugraditi još jedan manji komad, a nakon potpuno dovršenog posla naša tvrtka će krajnjem kupcu (Hrvatskoj tvrtki) fakturirati samo onaj dio nadogradnje ( manji komad koji smo ugradili), te dizalicu ( bez ugradnje). Pretpostavljamo da će nadograditelj iz Poljske fakturirati uslugu ugradnje krajnjem kupcu. Naše pitanje je kako tretiramo račun iz Austrije koji glasi na nas po pitanju PDV-a i na kojim pozicijama PDV obrasca?

Ulazi li navedeni račun u PDV-S obrazac i Intrastat? I pitanje kada, s kojim datumom zaprimamo robu, da li s datumom kada smo zaprimili račun ili u trenutku dolaska robe (ugrađene dizalice) iz

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: